Fillers läppar

Postad i Blogg
fillers läppar

Vi har länge använt olika sätt att återställa delar av kroppen. Antingen för att en olycka har hänt, en medfödd deformation eller helt enkelt livet som har gått sin gång. När det kommer till fillers läppar är det en av de senaste teknikerna som visar sig vara ännu mer effektiv än någon föregångare. Att göra fillers läppar är en populär behandling som dessutom är både säker och väl beprövad. Vi dyker ner lite djupare i det i det här inlägget.

Fillers är det senaste tillskottet av skönhetsbehandlingar

Även om mycket handlar om att plocka fram och förtydliga kroppens egna konturer finns det såklart även medicinska anledningar till varför vi väljer plastikkirurgi. Från början var skönhetsbehandlingar något för män. Främst de som kommit tillbaka från krig. De första rena skönhetsbehandlingarna finns dokumenterade från 1800-talet. Dock finns det spår efter olika typer av skönhetsoperationer så tidigt som år 500 före Kristus.

På 1900-talet användes paraffin som en slags föregångare till fillers idag. Vaxet stelnar under huden och slätar ut rynkor. Eftersom det var en förhållandevis simpel behandling kunde även de utan utbildning göra injektionerna. Trots att läkarkåren larmade om hur farligt det var att spruta in paraffin under huden fortsatte det och fick fäste. Det fanns till och med flera paraffininstitut i Stockholm.

Utvecklingen av fillers

I samhället idag blir vi konstant influerade över hur vi ska se ut och det normaliserar skönhetsingrepp av olika slag. Det kan vara en av anledningarna till varför fillers läppar blivit en så pass stor och ihållande trend. Samtidigt är vår skönhet kommersialiserad och det spelar inte längre roll om du är kvinna eller man som gör plastikkirurgiska ingrepp av olika slag.

Ett av varumärkena, R.e.s.t.y.l.a.n.e, släppes 1996 och över 20 miljoner behandlingar har gjorts sedan dess. Reaktioner mot produkten i sig är väldigt sällsynta. Fillers består av till stor del av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen och därför är det sällsynt att kroppen reagerar på det. Däremot kan kroppen reagera på själva behandlingen, blåmärken efter nålen eller svullnad efteråt.

Fillers läppar är en väldigt säker behandling och den är backad av flera kliniska studier. Däremot är det alltid en bra idé att prata med din behandlare om eventuella risker kring din behandling.

4 saker du kan göra innan du gör en behandling

Innan du gör en behandling är det viktigt att du kollar upp var du planerar att gå. Kolla upp klinik, behandlare, vilken produkt som används, vilka risker som kan finnas och vad du kan göra dagarna innan din bokade behandlingstid.

Gör din research noga

Det är viktigt att du kollar vilken klinik det är du tänker besöka. Vem jobbar där, har personalen relevant utbildning? Enligt lag ska de som behandlar fillers läppar behöver vara legitimerade läkare, sköterskor eller tandläkare. Anledningen till det är för att om det skulle uppstå problem eller komplikationer har de kompetens att ta hand om dig.

Utöver det har de kunskap om kroppen och hur den fungerar. Fillers i läpparna är känsligt, inte nog med att ansiktet är delikat, läpparna är fulla av nerver och omringade av små muskler som alla är viktiga för funktionen i munnen.

Recensioner och sociala medier kan även vara till hjälp i ditt val. Är många patienter nöjda är det sannolikt en bra klinik. Oavsett vad är det viktigaste att du känner dig trygg med personalen. Passa även på att ställa alla frågor på konsultationen om din behandling. Vi svarar mer än gärna på alla frågor.

Ta kontroll över produkten

Dubbelkolla alltid med kliniken vilket märke fillers de använder och huruvida de är godkända. Du kan göra mer research själv och avgöra om det är en produkt du kan tänka dig. Vi på Estetiska Institutet använder bara produkter gjorda av hyaluronsyra (HA) med hög kvalitet.

Mindre är mer

Det är en lockande tanke för många att göra en stor behandling för att få valuta för pengarna. Ofta leder det till flera korrigeringar och onaturliga resultat. Därför rekommenderar vi att du gör mindre injektioner för att kroppen ska få en chans att läka ordentligt. Ofta är det de små justeringarna som gör störst skillnad och bäst resultat.

Förbered dig inför behandlingen

Vill du få ut så mycket som möjligt av din behandling finns det en del du kan göra utöver det här vi redan pratat om. Till exempel har både rökning och alkohol en blodförtunnande effekt som i sin tur leder till att du kan få mer blåmärken. Detsamma gäller för Omega-3. Du kan pausa användningen av det ungefär två veckor innan behandling.

En av de mest populära behandlingsmetoderna

Fillers läppar är populära i flera åldersgrupper. Där är många saker som kan bli hjälpta av fillers. De kan återställa volymen i läppar som blivit tunnare med åren. Du kan förstärka munnens form och amorbågen, samtidigt som dina läppar kan bli både bredare och fylligare. Har du osymmetriska läppar kan fillers jämna det också.

Läpparna förlorar med åren sin volym och genom att musklerna försvagas i ansiktet kan de se snörpiga eller sura ut. Den naturliga hyaluronsyran avtar i kroppen efter hand som vi blir äldre och det är varför ansiktet kan kännas som om det åldras snabbt.

Det finns egentligen inget rätt eller fel, det är du som ska känna dig vacker och bekväm i din kropp. Du och din behandlare kommer diskutera fram vad som är bäst för just dig.

På Estetiska Institutet kan du vara trygg

Olicensierade behandlare har funnits sen början av 1900-talet och det är när du väljer att göra dina behandlingar hos någon utan licens som det kan gå riktigt fel. Har inte personen relevant utbildning är risken att du blir skadad väldigt mycket större. Det är inte en risk värd att ta. Därför är det bättre att du väljer en klinik med licensierad personal där du även känner dig trygg.

På Estetiska Institutet erbjuder vi de bästa injektionsbehandlingarna som finns på marknaden. Fillers läppar inkluderat. Vi anpassar varje behandling så att du får bästa möjliga resultat utifrån dina personliga förutsättningar och önskat resultat. För att kunna uppnå det på bästa sätt rekommenderar vi alltid en konsultation med våra erfarna behandlare som tillsammans med dig tar fram en plan för hur dina fillers kommer göras. Ibland kan behandlingen delas upp på flera besök. På så vis får du bästa möjliga resultat från behandlingen.

Läpparna är speciella

Vi utför många behandlingar med fillers i läpparna hos oss och därför har vi stor erfarenhet. Ansiktet är väldigt känsligt och alla ingrepp som görs i ansiktet behöver göras av personal som vet vad de håller på med. Munnen är speciell eftersom de omkringliggande musklerna är i rörelse ofta. Varje gång vi äter eller pratar, tänker eller slickar dig om munnen som exempel. Med det här i åtanke behöver läpparna få lite mer regelbunden behandling än andra områden.

Tillsammans med nerverna är musklerna som sagt otroligt viktiga. Därför passar vi på att nämna återigen hur viktigt det är med behandlare som har kunskap i det de gör.

Vanliga frågor kring fillers läppar

Vi får många frågor kring fillers läppar här på Estetiska Institutet. Här försöker vi svara på en del av dem.

Hur mycket behöver jag första gången?

Mängden filler du behöver beror såklart på vilket resultat du är ute efter och hur dina läppar ser ut från början. När du kommer till oss på konsultation får du rekommendationer anpassade för just dig. Dock är den vanligaste mängden för fillers läppar 1 milliliter.

Gör det ont?

Nålarna vi använder är mycket små och de flesta fillers innehåller dessutom lite bedövningsmedel. På så vis minimeras smärtan för dig. Om du ändå vill ha bedövningssalva går det såklart bra. Tänk på att du behöver komma tidigare till din bokade tid i sådana fall. För det mesta är det inget eller väldigt lite obehag vid behandlingen men det är individuellt.

Vem kan inte få fillers?

Om du är gravid eller ammar är du inte en lämplig kandidat för fillers läppar. Inte heller om du är under 18 år eller om du har en känd allergi mot till exempel lidokain som finns i fillers.

Hur ofta måste jag fylla på?

Eftersom fillers inte ger permanenta resultat behöver du fylla på med jämna mellanrum. Även det här är individuellt eftersom våra kroppar bryter ner hyaluronsyran i fillers olika snabbt. Tumregeln är allt från 3-18 månader för att bibehålla resultatet.

När ser jag resultatet?

Faktum är att du kan se resultatet omedelbart efter din behandling. Du kommer därefter på återbesök till oss två veckor efter din första behandling och då kan du få en lite touch-up redan då. Slutresultatet ser du först en till två månader efteråt. Det är nämligen tiden det tar för din kropp att läka.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

Undvik att röra området direkt efteråt och använd inte heller smink under de första 24 timmarna. Huden blir nämligen mer känslig för infektion. Under de första 72 timmarna rekommenderar vi att undvika träning, alkohol och flygresor. Alla de här sakerna orsakar förändringar i blodtryck och blodflöde.

Berätta för din behandlare om du har fler behandlingar i ansiktet inbokade eller att du precis fått en behandling.

Långvariga men inte permanenta resultat

Fillers har funnits i över 20 år på marknaden och de har onekligen blivit ett populärt alternativ till annan plastikkirurgi. Resultaten är långvariga och naturliga men inte permanenta. Med olika typer av filler går det att uppnå olika resultat. Används en mjukare form på filler går det bra att återställa volym i till exempel kinderna och läppar. Ett fastare medel är däremot bättre för att återskapa struktur i till exempel käklinjen och kinder.

Tack vare att det är ett så pass flexibelt och anpassningsbart medel väljer fler och fler att använda fillers. De går till exempel att använda som mindre implantat i haka eller käke. Återhämtningstiden är betydligt kortare och behandlingen mindre smärtsam.

Regelbunden påfyllning är inte ett måste

Eftersom kroppen bryter ner fillermedlet naturligt behöver du fylla på med jämna mellanrum. Det är dock inte ett måste. När fillers läppar är korrekt utförda kan huden må bra av det. Hyaluronsyran är en sockermolekyl som binder vätska gör det att huden ser yngre och mer hälsosam ut. Det kan öka kollagenet som i sin tur ökar fastheten i huden.

Om det däremot är en behandlare som inte är legitimerad eller inte har kunskap om vad hen gör finns det såklart en risk även om den är liten. Din egen ålder och hälsa kan också påverka hur din kropp accepterar en behandling.

Fillers går att ångra

Skulle du med andra ord vilja sluta använda fillers eller ångra en behandling kan du göra det. Det går att lösa upp medlet med ett annat medel. Hur lång tid det tar beror på olika personer och hur mycket det är som behöver plockas bort. För det mesta går det bort på en gång, ibland kan det behövas fler behandlingar.

Såhär går en behandling till hos oss

När du gjort din research och du har bestämt dig för att göra fillers läppar hos oss kommer du först göra en konsultation hos oss. Det är enligt lag något som ska göras 48 timmar innan behandling. Du kommer prata med din behandlare och diskutera dina önskemål. Tillsammans kommer ni fram till hur ni kan uppnå bästa resultatet för dina läppar.

Behandlingsdagen

När du kommer in för din behandling hos oss blir du mött av vår trevliga personal. Själva behandlingen tar inte särskilt lång tid och du kan gå hem omedelbart efteråt. Du kommer vara öm och det kan kännas annorlunda i ditt ansikte, men försök att låta läpparna vara så mycket som möjligt.

Återbesök

När du är klar bokar du in en tid för återbesök till oss två veckor framåt. Du är givetvis välkommen att ringa eller komma till oss innan dess om du upplever att något inte står rått till. På din inbokade tid kommer behandlaren undersöka dina läppar. Du kan få en påfyllning eller touch-up om behandlaren anser att det behövs alternativt om det är en del av din personliga vårdplan.

Vi finns här för dig hela vägen och du kan alltid prata med oss om din behandling. Hos oss på Estetiska Institutet är det viktigt att du är nöjd och belåten när du varit här på besök.