Fillers panna

Postad i Blogg
fillers panna

Ju äldre vi blir desto mer medvetna blir vi om att rynkorna i ansiktet börjar ta större plats. Om det här är något du känner dig besvärad av finns det hjälp att få, utan en invasiv operation. Med fillers kan du fylla ut rynkor och återskapa volym som minska med åldern. Exempelvis kan du få en behandling med fillers panna, under ögonen, på handryggen och i läpparna.

Behandla med fillers pannan

I takt med att vi blir äldre minskar fukten i huden, men även elasticiteten. Vi får då lättare rynkor samtidigt som huden hänger mer. Om du då har fått djupa linjer i pannan kan de med fördel slätas ut med fillers. För bästa resultat kan du dessutom få fillers i kombination med b.o.t.o.x. På så vis kan du inte använda musklerna som bidrar till att rynkorna bildas.

Botox i kombination med fillers

Vår mest effektiva behandling för att fylla ut rynkor och återskapa volym är fillers i kombination med b.o.t.o.x. Alla behandlingar hos oss på Estetiska Institutet utförs av legitimerade sjuksköterskor och läkare som har bred kunskap inom behandlingstekniken.

Vi använder oss av Vistabel, mer känt som B.o.t.o.x, vilket verkar muskelavslappnande. Det här medlet kan du säkert använda i pannan, mellan ögonen och runt kråksparkar för att minska muskelrörelserna i området.

För att fylla ut linjerna använder vi oss endast av fillers som är gjord på hyaluronsyra. Det här ämnet är naturligt förekommande i din kropp och du bryter ner substansen med tiden. Den här sortens fillers binder fukten i din hud och bidrar till en mer slät och föryngrat utseende.

Hur länge håller fillers panna?

Det är individuellt hur länge din behandling kommer hålla. Men generellt håller b.o.t.o.x i runt fyra månader och fillers panna i en till tre månader; och upp till 6 och 12 månader.

För att behålla samma resultatet behöver du alltså få en b.o.t.o.x.behandling var fjärde månad, och en behandling med fillers panna en till två gånger om året. Hos konsultation med din behandlande läkaren får du reda på vilka rekommendationer som gäller för just dig.

Boka in din behandling – fillers pannan

Om du har bestämt dig för att du vill få en behandling med b.o.t.o.x och fillers panna kan du boka en konsultation. Mötet sker hos en av våra behandlare på kliniken, alternativt online. Då kan du alltså få en konsultation digitalt. Du bokar alla dina konsultationer genom vår hemsida, och för digital konsultation ringer eller mejlar du oss för att hitta en passande tid.

Efter din behandling

Som med vilket ingrepp som helst behöver huden tid på sig för återhämtning. Det är inte ovanligt att du får blåmärken, svullnad och rodnad efter fillers panna. Detta kommer dock att gå över av sig självt efter några dagar.

För bästa resultat bör du följa den ordinerade eftervård som du har fått av din behandlare. Det du bör göra är att undvika fysiska ansträngningar som träning under det första dygnet. Avstå även från alkohol och nikotin då det kan försämra läkningsprocessen. Du ska dessutom helst låta bli att ta på och röra den behandlade fillers pannan.

Efter två veckor har all eventuell svullnad gått ner och du kan då se hur resultatet ser ut.