Hårda läppar efter fillers

Postad i Blogg
Hårda läppar efter fillers

Efter du har fått en fillersbehandling i läpparna kan de kännas hårda. Det här beror på att läpparna blir svullna och materialet behöver tid för att mjukna. Det är alltså inte ovanligt att få hårda läppar efter fillers. Om det däremot skulle kännas som att något inte stämmer får du komma på konsultation hos en av våra behandlare på Estetiska Institutet. Den behandlande läkaren kan då undersöka om något gått fel.

Svullnad efter fillers i läpparna

Efter du fått en behandling med läppfillers kommer området svullna. Den här svullnaden kan även öka under dagen. Men du behöver inte vara orolig då det, som sagt, är fullt normalt med svullnad och hårda läppar efter fillers.

Vad du kan göra själv för att motverka att svullnaden och hårda läppar efter fillers blir långvarig; är att återhämta dig efter behandlingen. Genom att undvika stress och fysiska aktiviteter, som att gymma, hjälper du kroppen att återhämta sig. Låt även bli att ta på eller röra läpparna. Du ska med andra ord följa de eftervårds-instruktionerna du får av din läkare.

Vill du lindra eventuella obehag bör du undvika att lägga något varmt eller kallt på läpparna, då det kan påverka resultatet. De smärtstillande medel som är okej att ta är Alvedon och Paracetamol.

Uppföljning på kliniken

Efter två veckor ska all svullnad och känslan av hårda läppar efter fillers gått över. Du får då komma på återbesök hos din behandlande läkare. Ni går då igenom resultatet och fyller på med mer fillers vid behov.

Hur länge dina fillers kommer hålla är ytterst individuellt. Hållbarheten beror på din ämnesomsättning, eftersom kroppen bryter ner materialet naturligt. Men även din ålder och livsstil, material samt område spelar roll. Konsultera med din läkare hur länge dina fillers kan tänkas hålla. Den generella rekommendationen är dock att du kommer in till oss på kliniken en till två gånger om året för att underhålla resultatet.

Klumpar i läpparna

Hårda läppar efter fillers inget ovanligt, och alla kan reagera olika efter en behandling. Däremot kan fyllnadsmedlet bilda klumpar i din vävnad. Om du då har råkat gå till en oseriös klinik är det svårt att veta vad materialet består av. Klumparna avlägsnas antingen med ett medel vilket löser upp materialet. I värsta fall behöver du ta bort klumparna kirurgiskt.

Ta bort fillers ur läpparna

Vi på Estetiska Institutet använder oss av fillers gjorda på hyaluronsyra. Men om du vill ta bort dina fillers i läpparna kan vi lösa upp medlet med en behandling. Alla seriösa kliniker som erbjuder fillers har alltså tillgång till lösningsmedel när du vill återställa ditt resultat.

Hyalase är det medel vi använder för att lösa upp dina hyaluronbaserade fillers. Det här är en enzym som bryter ned fyllnadsmaterialet direkt. Om du mot förmodan skulle ångra dina fillers eller om det uppstått komplikationer kan du således få effekten hävd på en gång.

Det går dessutom bra att använda Hyalase på ett mindre område. Så om du känner att du har fått för stora och hårda läppar efter fillers kan vi ta bort en mindre mängd material. På så vi kan vi även avlägsna eventuella ojämnheter.