Haka fillers – Förbättra hakans profil

Postad i Blogg

Haka fillers hjälper dig att förbättra din profil. Hakan är direkt avgörande för harmonin i ett ansikte och idag är det möjligt att modifiera den snabbt, enkelt och relativt smärtfritt med hjälp av fillers.

Innan fillers var hakimplantat den enda metoden som fanns tillgänglig för att skapa en mer tilltalande hakprofil men idag används fillers i allt större utsträckning. Här ska vi gå igenom lite av hur det går till när man fyller ut en haka med fillers.

Vad är fillers?

Fillers är ett koncept som går ut på att fylla ut områden på kroppen – oftast ansiktet men även andra delar av kroppen såsom bröst och rumpa – när dessa brister i omfång eller har förlorat sin forna volym.

Man kan använda ganska så generöst med fillers för att skulptera om sitt ansikte, eller så kan man nöja sig med lite för att skapa med diskreta skillnader. Vi på Estetiska Institutet arbetar för att skapa naturliga förbättringar och återskapningar av de förutsättningar som redan finns, i motsats till att göra stora förändringar.

De fillers vi använder består av ren Hyaluronsyra (HA) – ett ämne som redan finns naturligt i kroppen. Hyaluronsyra är fuktbindande och ger därför huden ny lyster på ett föryngrande vis. Fillers är en mycket säker behandling ur hälsosynpunkt.

Fillers för hakan

När det gäller hakan så kan vi med fillers åstadkomma lite olika resultat beroende på vad du önskar. Om du har en så kallat svag haka så kan vi med hjälp av fillers forma fram en åt dig. Vi kan också fylla ut din käklinje och jämna eventuella ojämnheter för att ge ditt ansikte harmoni.

En fillersbehandling är både snabb och relativt smärtfri så du kan gå tillbaka till jobbet och sociala aktiviteter direkt efter behandlingen. Lite svullnad brukar uppstå direkt efteråt och i vissa fall dyker även små blåmärken upp vid injektionsområdet. Dessa oönskade effekter försvinner dock snabbt.

När ser jag effekten av fillers i hakan?

Viss effekt fås direkt efter behandlingen, men hyaluronsyran arbetar aktivt under de följande två veckorna så slutresultatet kan man säga fås då – ca. två veckor efter behandling. Vi bokar alltid in ett återbesök efter ca. två veckor för att kontrollera så att du fått det resultat du önskar.

Hur länge varar resultatet av fillers haka?

Det är lite individuellt hur länge resultatet av fillers i hakan varar men för de flesta handlar det om ett till två år efter behandlingen. Därefter går det bra att genomgå en ny fillersbehandling för att upprätthålla den önskade effekten.

Konsultation och tid för behandling

Ditt besök hos oss delas i regel upp på tre tillfällen. Det första tillfället avser konsultation då vi lyssnar på dina önskemål och diskuterar dina alternativ. Om du då bestämmer dig för att du vill gå vidare med en behandling så bokar vi en ny tid åt dig för detta.

Det sista tillfället är återbesöket två veckor efter behandlingstillfället då vi kontrollerar så att allting har gått bra och att du är nöjd med ditt resultat. Våra kompetenta läkare och sjuksköterskor finns givetvis tillgängliga för att svara på frågor och funderingar genom hela processen. För oss är målet att ge dig de resultat du drömmer såväl som en behaglig upplevelse från start till mål.

Välkommen att boka din konsultation hos oss!

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.