Tiden efter bröstförstoring

Postad i Blogg

Funderar du på hur tiden efter bröstförstoring ser ut? En bröstförstoring föregås, i de flesta fall, av år av funderingar och avvägningar. För vissa är det ett beslut som växer fram under lång tid, medan andra varit fast beslutna att förverkliga denna dröm sedan unga år.

Oavsett orsak är det helt i sin ordning att vara lite nervös när man väl har fattat sitt beslut, valt klinik och bokat datum för sin bröstförstoring. Här går vi igenom lite av vad du har att förvänta dig under tiden efter en bröstförstoring.

Tiden efter bröstförstoring – Direkt efter operation

En bröstförstoring är ett kirurgiskt ingrepp som kräver full narkos och det första du upplever efter ingreppet är uppvaket. Innan du vaknar har din läkare försett dig med såväl smärtstillande som preparat för att motverka illamående från narkosmedlet.

Här är det vanligt att man känner sig lite omtöcknad precis i början, men vi finns vid din sida för att se till att du mår bra och får den omvårdnad du behöver under de första timmarna. I regel lämnar du kliniken samma dag, övernattning är ovanligt vid bröstförstoring.

Svullnad, ömhet och blåmärken

Det är helt normalt att känna sig öm och svullen under den första tiden efter bröstförstoring. Denna ömhet avtar stegvis för varje dag som går för att vara mer eller mindre borta efter en till två månader efter själva operationen.

Över snitten sitter kompresser för att hålla stygnen på plats och ibland kan lite blod sippra från dem, det är helt normalt och kan tvättas bort i duschen. I övrigt är det vanligt att man får lite blåmärken på brösten efter ingreppet, dessa försvinner i regel inom sju till tio dagar.

Sjukskrivning och återgång till arbete

När du genomgår en bröstförstoring hos oss på Estetiska Institutet får du med dig smärtstillande medicin och ett sjukskrivningsintyg för två veckor när du lämnar kliniken.

Efter två veckor kommer du att vara rörlig nog att återgå till arbetet såvida ditt jobb inte är mycket fysiskt krävande. Du får också ett datum för återbesök hos vår sjuksköterska och kirurg för att kontrollera att allting ser ut som det ska.

Sport-BH och bröstband

Inför tiden efter din bröstförstoring får du med dig en sport-BH som provats ut åt dig i förväg. Denna ska bäras dygnet runt i minst två veckor, ibland tre, beroende på hur stora implantat som använts. Det finns också något som heter bröstband som kan ge ett skönt stöd den första tiden efter en bröstoperation.

Det är mycket viktigt för ett tillfredsställande slutresultat att du bär din sport-BH enligt de instruktioner du får av oss.

Fysisk aktivitet

Hur du sköter din kropp under tiden efter din bröstförstoring är avgörande för hur slutresultatet kommer att se ut. Under de första två veckorna är det vila som gäller, därefter kan du så smått börja med lättare aktiviteter såsom exempelvis promenader. Efter åtta veckor kan du börja med lättare träning och efter tre månader får du återgå till hårdare aktiviteter såsom till exempel löpning.

Vi ger dig allt stöd du behöver

Vårt arbete är inte slut efter det att du har lämnat vår klinik. Det allra viktigaste för oss är att du efter ditt ingrepp hos oss mår bra och är nöjd med resultatet. Du är alltid välkommen att kontakta oss med frågor eller för att få råd i olika situationer. Du kan vila tryggt i att du är i de bästa händer när du väljer att genomföra en bröstförstoring hos oss på Estetiska Institutet.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.