Ta bort fillers

Postad i Blogg
ta bort fillers

Har du tröttnat på dina fillers? Eller, har du råkat ut för någon slags komplikation med dina fillers? Då kan du vara i behov av en behandling som löser upp dina fillers. För att ta bort fillers använder behandlaren ett motsvarande lösningsmedel. Det här är ett passande alternativ om du fått ett dåligt resultat, fått en komplikation eller bara vill ta bort fillers.

Avlägsna fillers med Hyalase

De fillers vi använder oss av på Estetiska Institutet består av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. Det betyder att din kropp även kommer lösa upp dina fillers naturligt. Men, om du vill ta bort fillers omgående kan du få en behandling med Hyalase. Det här är en enzym vilken kan lösa upp dina hyaluronbaserade fillers med en gång. Beroende på hårdheten, mängd och åldern på dina fillers kan det dock ta upp till tre behandlingar för att du ska bli av med dem helt.

Vill du ta bort dina fillers? Då kan du boka en kostnadsfri konsultation med en av våra behandlande läkare.

Så går en Hyalase behandling till

Behandlingen börjar med en konsultation med din behandlande läkare. Då kommer behandlaren avgöra hur mycket Hyalase som behövs för att lösa upp dina fillers; samt hur djupt injektionen bör vara. Sedan får du göra ett pricktest för att se till att du tål läkemedlet. Har du inte utvecklat någon reaktion på medlet går läkaren vidare med behandlingen för att ta bort fillers.

Om du upplever att ditt ursprungliga resultat med fillers har gett för hög volym, eller om det blivit ojämnt, kan du även välja att punktmarkera. Då tar ni endast bort en liten del.

Hur snabbt bryter Hyalase ner fillers?

När du väl har påbörjat en behandling för att ta bort fillers kan det ta upp till tre behandlingar för att allt material ska brytas ner. Exempelvis hårdare fillers kräver fler behandlingar, likaså för äldre fillers. Om dina fillers är helt nya eller mjuka kan det dock gå snabbare och då räcker det oftast med en enda behandling.

Så uppstår en komplikation

En komplikation med fillers kan uppstå om du råkat få in bakterier, eller dylikt, i injektionshålet. Komplikationer kan även ske om du har missat att sköta din eftervård korrekt. För att på bästa vis undvika komplikationer, och i värsta fall behöva ta bort fillers, bör du till exempel; undvika att röra det behandlade området. På så vis minskar du risken att bakterier sprids. Lägg inte heller något varmt eller kallt på området, då det kan påverka ditt resultat.

Var kan man hitta en behandling med Hyalase?

Samtliga salonger och kliniker som använder sig av hyaluron fillers ska även ha Hyalase tillgängligt. Du ska kunna ta bort dina fillers hos din behandlare oavsett om det är för att du har ångrat dig eller om du mot förmodan har råkat för en komplikation. Det är även viktigt att ha Hyalase tillgängligt för att direkt kunna korrigera om fillers har blivit felplacerade.

Hos oss på Estetiska Institutet kan du känna dig trygg eftersom alla våra läkare och sjuksköterskor är både legitimerade, erfarna samt vet hur man behandlar för bästa resultat. Om du behöver en konsultation ska du inte tveka att höra av dig till oss.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.