Hur länge är man svullen efter fillers i läpparna?

Postad i Blogg
Hur länge är man svullen efter fillers i läpparna

När du har gjort fillers i läpparna är det vanligt att de svullnar upp under en tid. Men hur länge är man svullen efter fillers i läpparna? Och gör det ont eller kan man leva ungefär som vanligt? Det är frågor som vi svarar på här. Först och främst får du tydliga instruktioner för hur du ska agera efter fillers i läpparna från oss på kliniken. Vi kan även svara på alla frågor som du kan tänkas ha.

Hur länge är man svullen efter fillers i läpparna – Då lägger sig svullnaden

De allra flesta upplever en svullnad i sina läppar efter ingreppet. Det är alltså helt normalt och inget som du behöver oroa dig över. För de flesta så sitter svullnaden i ett par dagar men det kan även hålla i sig i upp till två veckor. Om svullnaden håller i sig längre än så kan du kontakta oss för rådgivning.

Det finns även vissa saker du kan testa för att försöka få ner svullnaden på egen hand. Ibland kan vi rekommendera att du masserar lite på läpparna under de första dagarna. Observera att du endast bör göra det om en terapeut rekommenderar det vid ditt ingrepp. Annars ska du inte röra läpparna under de  första dagarna. Några gånger rekommenderar vi även att kyla läpparna med någon slags kylpåse.

Svullnader och knölar

Det går aldrig säga exakt hur du kommer reagera på fillers eftersom alla har väldigt olika läppar. Om du har lite mer porösa läppar kan du inte bara få svullnader utan även knölar. De påminner ofta om en liten finne på läppen. Det brukar även kallas för migration. Om du använder fillers ofta är det större risk att du drabbas av dessa knölar. Därför kan vi på salongen rekommendera att du kommer på fler återbesök för att åtgärda detta. Vi har dessutom alltid en trygghetsgaranti som gäller i 18 månader efter ingreppet. Det gäller från dagen då du gjorde ditt ingrepp.

Vikten av ett långvarigt resultat

Nu när du vet hur länge man är svullen efter fillers i läpparna vet du att det handlar om det långvariga resultatet. Även om det känns lite jobbigt de två första veckorna kommer du se ett resultat när svullnaden har lagt sig. Det är också vanligt att du får blåmärken på dina läppar direkt efter injektionen. Det är inget som är unikt för just fillers i läpparna utan det kan hända efter alla typer av injektioner. Vi har också åtgärder du kan vidta för att undvika att du får blåmärken efter ett ingrepp.

Du bör inte träna efter fillers

Du får en rad instruktioner om hur du ska tänka efter fillers i läpparna men en viktig del är att du inte bör träna det första dygnet efter att du har gjort behandlingen. Det kan leda till att preparatet expanderar för snabbt. Då är det stor risk att svullnaden blir värre och att du får fler blåmärken. Därför bör du bara ta det lugnt och vila det första dygnet efter att du har gjort ett sådant ingrepp.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.