Fillers käklinje – för en mer definierad käklinje

Postad i Blogg
käklinje fillers

Fillers är ett plastikkirurgiskt ingrepp där vi genom injektioner kan skulptera och återskapa utseendet för olika delar av ansiktet och kroppen. Fillers i käklinjen används för att definiera käke och haka och ge ansiktet ett mer skulpterat utseende. Många som genomgår behandlingen upplever att de ser yngre ut efteråt. Behandlingen kan bland annat dölja det som kallas för ”hamsterpåsar” som uppkommer i kinderna när huden förlorar spänst.

Fillers i käklinje efter noggrann kartläggning

För att få en markerad käklinje som ramar in ansiktet genomför vi innan behandlingen en noggrann kartläggning av exakt var injektionerna ska ske. Fillers är som nämndes tidigare ett både skonsamt och enkelt ingrepp som i många fall inte tar mer än 15-30 minuter att genomföra. Det används ofta som alternativ till ansiktslyft som är mindre skonsamma och mer komplicerade. Fillers i käklinjen går att kombinera med fillers i till exempel tinningar, näsa, kinder och haka. För att bibehålla resultatet av fillers behöver dessa fyllas på någonstans mellan 2-3 gånger per år.

Hur ser behandlingsprocessen ut för fillers i käklinjen?

Oavsett vilken typ av plastikkirurgiskt ingrepp du vill genomföra så börjar processen med att du bokar en tid för konsultation hos oss. På den bokade tiden får du prata med en läkare. Tillsammans  diskuterar ni bland annat dina önskemål och förväntningar på ingreppet. Du får också genomgå en hälsoundersökning samt svara på en hälsoblankett.

Om allt ser bra ut bokas en tid för själva ingreppet. Innan det genomförs tas foton på din käklinje, för dokumentation. Bedövning för ingreppet är valfritt. Injektionspunkterna kartläggs och därefter rengörs och desinficeras området där injektionerna ska ske. Både sköterska och läkare som utför ingreppet har lång erfarenhet så du kan vara trygg i att rätt mängd filler injiceras på rätt ställe. Du är vaken under ingreppet och har möjlighet att ge återkoppling. Efter injektionerna masseras det behandlade området, detta för att injektionerna ska spridas jämt. När detta är klart tas ett efter-foto. Till sist får du ta del av information om hur området ska behandlas efter ingreppet.

Efter ingreppet

När ingreppet avslutats ska du ta det lugnt på ungefär samma sätt som du skulle göra efter vilken typ av operation som helst. Du ska undvika intensiv fysisk aktivitet, låta bli bastubad och avstå alkohol under några dagar. När du genomför fillers i käklinjen hos oss på Estetiska Institutet så ingår uppföljande besök hos läkare och sjuksköterska utan extra kostnad. Detta ingår i den trygghetsgaranti som du får av oss.

Få en bild av slutresultatet med 3D-teknik

På Estetiska Institutet använder vi oss av avancerad 3D-teknik för att ge våra kunder en bild av vad slutresultatet av en behandling kan bli. Vi använder oss då av en 3D-kamera för att ta ett foto, exempelvis av din käklinje. Med hjälp av dessa foton kan vi sedan skapa en tredimensionell bild som visar en uppskattning av hur slutresultatet kommer att se ut. Observera dock att det är en modellering av vad det förväntade resultatet blir och att det verkliga resultatet kan vara något annorlunda.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.