Hur länge håller ett ansiktslyft?

Postad i Blogg
hur länge håller ett ansiktslyft

Hur länge håller ett ansiktslyft är en fråga som många ställer sig innan de fattar ett beslut på behandling. Svaret på hur länge håller ett ansiktslyft är dock lite komplicerat. Idag finns det flera olika metoder att tillgå för att strama upp och föryngra huden i ansiktet. Beroende på vilken behandling man väljer och ens förutsättningar håller de olika lång tid. 

Några av dessa metoder, såsom exempelvis laserbehandling av huden och injektioner av olika slag, är relativt enkla och i stort sett utan konvalescenstid. Effekten av denna typ av behandlingar avtar successivt och behöver förnyas efter en viss tid.

Exakt hur lång tid de handlar om beror på flera faktorer som typ av behandling, genetiska förutsättningar, rökning och solexponering m.m. Andra metoder, såsom ett kirurgiskt ansiktslyft, är av mer invasiv sort där återhämtning och läkning tar lite längre tid, men där resultaten däremot är permanenta.

Vad innebär då ett permanent resultat? Det ska vi titta lite närmare på här.

Naturlig harmoni är ledordet

Ingenting kan stoppa tiden eller det naturliga åldrandet, det är en sanning vi alla måste sluta fred med. Med det sagt så finns det flera saker vi kan göra för att skapa ett nytt utgångsläge, eller en ny startsträcka, med hänsyn till hudens utseende och ansiktets former.

Vi här på Estetiska Institutet hyllar naturlig skönhet och strävar alltid efter att hjälpa våra patienter till ett harmoniskt förhållande till den egna spegelbilden. Ett naturligt resultat är alltid vår målbild, oavsett vilken behandling eller vilket kirurgiskt ingrepp det handlar om.

Vad innebär ett permanent resultat?

Hur länge håller ett ansiktslyft faktiskt då? När vi talar om ett permanent resultat, vilket vi gör när vi talar om ett plastikkirurgiskt ansiktslyft, så handlar det just om att skruva tiden tillbaka några år för att ge dig ett nytt utgångsläge. Detta utgångsläge kommer naturligtvis att fortsätta åldras, men med förnyad startsträcka.

Genom ett ansiktslyft får ditt ansikte bättre definition i största allmänhet med en jämnare käklinje, stramare hals, färre rynkor och tydligare struktur över kindpartiet. Det är, i korta ordalag, något av ett återskapande av en yngre version av dig själv; ett ansikte du lättare kan identifiera dig med.

Vi skräddarsyr din behandlingsplan

Det finns lite olika varianter av ansiktslyft och även flera kombinationsmöjligheter där vi i samband med ditt lyft också kan transplantera fett, lägga in implantat eller genomföra näs- eller ögonlocksplastik m.m. Varje individ har sitt unika utgångsläge och sina personliga visioner om önskat slutresultat. Vi arbetar lyhört för att tillsammans med dig forma en skräddarsydd behandlingsplan med ditt välmående som centralpunkt.

Vilka resultat kan jag förvänta mig?

När du går och funderar på att genomgå ett ansiktslyft, med eller utan kompletterande ingrepp och behandlingar, så är första steget att ta kontakt med oss här på Estetiska Institutet och boka tid för en kostnadsfri konsultation.

Du binder inte upp dig till något genom detta besök men får möjlighet att tillsammans med våra specialister diskutera dina önskemål och skapa en rättvis bild av vilka resultat du kan förvänta dig. Alla som arbetar här, från kirurger till sköterskor och administrativ personal, är lyhörda, inkännande och arbetar med ditt välmående som centralpunkt – det är grunden för hela vår filosofi.

Om du går vidare med den behandlingsplan vi lägger upp under din konsultation så bokar vi in en tid för din operation. Genom hela processen finns vi tillgängliga dygnet runt för att svara på frågor och för att ta hand om dig på bästa sätt.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.