Inför bröstförstoring

Postad i Blogg
inför bröstförstoring

Saker att tänka på inför bröstförstoring. En bröstförstoring kan upplevas som ett ganska stort ingrepp och det är normalt att vara lite nervös innan det är dags. Genom att vara så väl förberedd som möjligt underlättar du för dig själv. Vi börjar alltid att bjuda in till en första konsultation där vi går igenom operationen och vad du kan förvänta dig. Där ser vi också om du har rätt förutsättningar för en bröstförstoring. Då har du möjlighet att ställa alla dina frågor i lugn och ro. Vi ser också vilka implantat som passar dig bäst och hur vi ska gå vidare. Om allt känns bra bestämmer vi en tid för operationen.

På själva operationsdagen

När det är dags för själva operationsdagen är det viktigt att du alltid är fastande och kommer i god tid. Glöm inte heller att ta med din legitimation. Du kommer även få riktlinjer när det gäller att duscha innan operationen. Det finns lämpliga tvålar på Apoteket som du kan använda. Du behöver också planera hur du ska ta dig hem efter avslutad operation. Du kommer inte att kunna köra hem själv. Därför kan du antingen ta taxi eller be någon hämta dig.

Ibland kan vi skriva ut smärtstillande redan innan operationen. Då är det bra att hämta ut dessa innan operationsdagen. Efter operationen är det inte säkert att du är pigg nog att gå till Apoteket. Då vill du säkerligen bara vara hemma och fokusera på att vila. Du vet inte hur trött du kommer att vara efter operationen.

Skriv ner dina funderingar innan konsultationen

Vanligtvis har du en del frågor inför en bröstoperation. Det är en av anledningarna till att du får komma på konsultation innan din operation. Då kan det vara bra att skriva ner alla frågor du kan tänkas ha innan du besöker oss. För oss är det viktigt att du känner dig helt trygg när det är dags för operationen. Om du kommer på fler frågor mellan besöken är det bara att ringa till oss. Vi finns där för dig hela vägen inför en bröstförstoring.

Berätta för oss om du är nervös

Du behöver inte skämmas om du känner dig lite nervös inför operationen då det är fullt normalt. Tala gärna om för oss hur du känner och om det är något särskilt moment du oroar dig över. Vi gör sådana här ingrepp flera gånger i veckan och är vana att ge stöd till våra patienter. Innan operationen är det vanligt att du får lite smärtlindring och också en möjlighet att kontakta dina nära och kära. Många vill gärna skicka ett SMS innan operationen och säga att de hör av sig igen när den är avslutad.

När operationen är slutförd kommer du att få med dig en del instruktioner. Det inkluderar till exempel att du inte får göra tunga lyft. Det kan vara skönt att läsa på om dessa redan inför bröstförstoring så du vet vad du kan förvänta dig efteråt. Fundera också över om du behöver vara sjukskriven från ditt jobb så att du kan meddela i god tid.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.