Koksalt bröstförstoring – vad är bäst för dig?

Postad i Blogg
koksalt bröstförstoring

Idag kan du välja mellan flera olika alternativ om du funderar på att göra en bröstförstoring med implantat. Det finns olika typer av bröstimplantat och vi hjälper dig att komma fram till vilket alternativ som passar dig bäst.

Koksalt eller silikon

Under de senaste åren har implantat av silikon varit mer populära då de har många fördelar, som implantat med koksaltlösning inte har. Men de finns de som efterfrågar implantat med koksalt eftersom de vill att implantatet ska vara gjort av naturliga ämnen. Det viktigaste är att du får den kunskap du behöver för att fatta ett beslut som känns rätt och är bäst för dig.

Bröstimplantat med koksalt

Alla implantat har ett hölje som består av silikon oavsett om de är fyllda med koksalt eller silikongel. Ett implantat som är fyllt med koksalt kan endast ha en rund klotform eftersom det inte går att forma koksaltet i en viss form. Som ett resultat blir bröst som har implantat med koksalt lite mer klotformade. Dessutom är implantat med koksalt hårdare än implantat som är gjorda av silikongel. Har du däremot en del naturlig fettvävnad i brösten kommer de inte att bli lika hårda.

Det förekommer att implantat av koksalt kan vecka sig, och det kan synas på de som inte har så mycket egen bröstvävnad kring implantatet. Om du vill ha ett implantat av koksalt bör du därför vara förberedd på att det i vissa fall kan uppstå ett litet kluckande ljud i samband med rörelse.

Bröstimplantat med silikon

Till skillnad från implantat med koksalt går det att forma implantat som är gjorda av silikon. Då har du möjlighet att välja om du vill ha droppformade eller runda implantat. Du som väljer ett implantat av silikongel kommer att upptäcka att brösten känns väldigt naturliga. De implantat som är droppformade kallas för anatomiska och är ett populärt alternativ för dig som har en del bröstvävnad kvar och du vill ha ett naturligt resultat.

Vad händer om ett implantat med koksalt spricker

För personer som vill ha koksalt bröstförstoring väljer det för att det kan tas upp naturligt av kroppen om implantatet skulle spricka. Skulle ett implantat med koksalt spricka kan kroppen ta hand om koksaltet genom naturlig väg, men det tomma implantatet sitter ändå kvar och bröstet förlorar därför sin form.

Vad händer om ett implantat med silikon spricker

Om ett silikonimplantat spricker rinner inte silikongelen ut i kroppen. Silikonimplantat påminner lite om ett geléhallon i konsistensen och det är alltså inte en rinnande silikongel. Blir det en spricka i implantatet uppstår en så kallad ruptur på implantatet. En del rupturer är svåra att upptäcka medan andra kan kännas som en liten upphöjning på implantatet. Om det blir en spricka i ett silikonbröst är det vanligast att implantatet byts ut.

Kan implantat öka risken för cancer?

Det förekommer ingen ökad risk för bröstcancer om du har implantat, vare sig de är av silkon eller koksalt. Men när du gör din mammografi bör du tala om att du har implantat. Du kommer då att få genomgå en mammografi som är särskilt anpassad för bröst med implantat.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.