Vad är fillers

Postad i Blogg
Vad är fillers

I kroppen finns ett naturligt ämne som heter hyaluronsyra. Det är denna sockermolekyl-fillers är uppbyggt av. Så vad är fillers? Man kan enkelt säga att fillers är fukt och att en behandling med fillers gör huden spänstigare. Det finns olika användningsområden där fillers ger fina resultat bland annat att fylla ut rynkor, addera volym eller förbättra ansiktets konturer. I mer tjugo år har fillers funnits och är en säker produkt med få reaktioner hos patienten. En behandling med fillers ger visst resultat direkt, men full effekt kommer efter några veckor. Är du pigg men ser trött ut kan en behandling med fillers vara ett bra hudföryngrande alternativ.

Resultat

På Estetiska Institutet sätter vi varje patients behov i första rummet. Oavsett om patienten vill förbättra eller återskapa något är målsättningen ett naturligt resultat. Våra specialister har lång erfarenhet och följer varje patient från första konsultation till slutresultat. Hos oss möts du av respekt och personligt engagemang i alla led av behandlingen. Efter två veckor sker ett återbesök för eventuell korrigering och förfining av resultatet.

Hur går det till

En behandling med fillers består av olika steg. I det första steget går din behandlare igenom behov och önskemål och ger därefter sina rekommendationer på vilka områden som bäst behandlas med fillers. Efter det rengörs huden och fillers injiceras därefter med en nål på de valda behandlingsområdena. I nästa steg kontrolleras och inspekteras huden noga och därefter ger behandlaren allmänna råd och instruktioner, bland annat om eftervård. Eftersom hyaluronsyra är ett naturligt ämne så kommer kroppen med tiden att bryta ner ämnet därför varar resultatet från ett halvår upp till två år. Likt alla behandlingar och ingrepp finns det eventuella risker. Dessa kommer att tas upp under din konsultation.

Sant och falskt om fillers

Många tror att huden blir slapp om man börjar med fillers och sedan slutar. Detta stämmer inte om blir rätt behandlad. Huden riskerar inte att stretchas ut, snarare blir den hållfast med ett föryngrande resultat. Du kan heller inte använda krämer med samma effekt som fillers då de endast verkar på hudens yta till exempel vid akne. Andra tror att man automatiskt ser onaturlig ut vid en behandling med fillers, vilket är felaktigt. En filler behandling är snabb och säker samt förbättrar patientens drag.Vid fler frågor om behandling av filler, kontakta oss gärna så svarar vi på dina frågor. Eller, kom gärna förbi vår klinik så kan vi tillsammans gå igenom frågor och därefter boka tid för konsultation om du är intresserad och vill ta nästa steg. Hjärtligt välkommen till oss när det passar dig.